Bueskydning

Bueskydning er en individuel sport for hele familien og dyrkes af alle fra 7-97 år. Bueskydning har fra gammel tid været brugt til jagt, men er i dag mest brugt til sport, hvor der konkurreres både ved DM, EM, VM og OL. For at blive en god bueskytte skal man gentage de samme bevægelser igen og igen. Det stiller krav til både styrke, koordination og motorik.

Der er flere former for bueskydning – Broby Bueskytte Klub tilbyder:
Indendørs skiveskydning som oftest foregår i idrætshaller i vinterhalvåret. Man skyder på et »ansigt« på 40 cm fra en afstand fra 8-18 meter alt efter alder og færdigheder.
Udendørs skiveskydning foregår oftest på idrætsanlæg fra start april til midt september. Her skyder man på større skiver i en afstand fra 10-90 meter afhængig af alder, færdigheder og buetype.
3D skydning forgår oftest i skovområder hele året. Her er der opsat 3D dyr i skummateriale, som der skydes efter på forskellige afstande fra 5-55 meter afhængig af alder, buetype og dyrets størrelse. 

Derudover findes der buejagt, som dog kræver både alm. jagttegn og et buejagttegn. Det kræver god skydefærdighed, da man skal bestå en praktisk prøve. For at beholde buejagttegnet skal man bestå prøven hvert 5. år. For mere information, henviser vi til Svendborg Buejægere som ved alt om det. Læs mere her…